Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλικά Τραγούδια Μεταφρασμένα


Η ιταλική Μουσική και τα τραγούδια ιδιαιτέρα των προηγούμενων δεκαετιών, αποτελούν ένα πραγματικό θησαυρό αρμονίας και ευαισθησίας.

Η αξία των ιταλικών τραγουδιών των προηγουμένων κυρίως χρόνων είναι μεγάλη.  Θεωρούνται παγκόσμια ως διαμάντια, τραγούδια άξια να ακούγονται για πολλά, πολλά χρόνια και να μας φτιάχνουν λίγο τη διάθεση, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτά τα τραγούδια θέλησα να αρχίσω ένα μικρό έργο, αυτό του  να μεταφράσω στα ελληνικά τους στοίχους από αυτά τα μικρά διαμάντια και να τα κάνω κτήμα του καθενός μας.

Στο τέλος κάθε μετάφρασης θα προσπαθήσω να βρίσκω την πλέων αντιπροσωπευτική εκτέλεση κάθε τραγουδιού (μέσω Youtube) και να την ενσωματώνω.


Φίλες και φίλοι  αυτού του Blog που γνωρίζουν καλά ιταλικά και θέλουν να στείλουν πρωτότυπες δικές τους μεταφράσεις από ποιοτικά ιταλικά τραγούδια, ας μας  τις στείλουν χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα μπορούν να αναρτηθούν όλες οι μεταφράσεις και ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη.

Αυτό το Blog έχει ως μοναδικό σκοπό να χαρίσει χαρά σε όσους το επισκέπτονται και να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να πάρουν μια ιδέα από τους στίχους τραγουδιών που πιθανό να τραγούδησαν κάποτε αλλά δεν γνώρισαν τι σημαίνουν.

   Καλή διασκέδαση 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου